نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

آروغ گرفتن نوزاد يكي از كارهاي مهمي است كه والدين بايد انجام دهند و شايد اين سوال برايشان پيش بيايد كه لزوم اين كار در چيست. وقتي كه نوزادان شير مي‌خورند به دليل ضعيف بودن فك هواي زيادي به معده‌شان وارد مي‌شود. هواي وارد شده به معده نوزاد مي‌تواند براي او ايجاد ناراحتي كرده و حتي خوابش را بر هم بريزد. نوزادان به تنهايي قادر نيستند هواي محبوس شده در شكمشان را خارج كنند و براي انجام اين كار به كمك نياز دارند. يادگيري نحوه درست گرفتن آروغ نوزاد مي‌تواند به شما كمك كند تا بي قراري‌هاي نوزاد خود را حل كنيد و جلوي دردهاي شكمي او را بگيريد. علاوه بر اين‌ها آروغ گرفتن نوزاد باعث مي‌شود تا او بهتر و راحت‌تر شير بخورد.

منبع: آروغ گرفتن نوزاد

علت آروغ گرفتن نوزاد

آروغ گرفتن نوزاد يك روش كاملا علمي براي كمك به غذا خوردن اوست. اغلب وقتي نوزادان شير مي‌خورند به دليل ناتواني در مكيدن، حباب‌هاي هوا به معده كوچك آن‌ها وارد مي‌شود. اين حباب‌ها روند شير خوردن را مختل كرده و باعث ناراحتي نوزاد مي‌شوند. نوزاد در اين حالت گريه مي‌كند و از خودش بي قراري نشان مي‌دهد تا به شما بفهماند به كمك احتياج دارد. با آروغ گرفتن نوزاد به او كمك مي‌كنيد تا هواي گير كرده در معده‌اش را خالي كند و راحت شود. براي آشنايي با مراقبت هاي لازم در خصوص نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

فوايد آروغ گرفتن نوزاد

1. رفع بي قراري، درد و ناراحتي شكمي نوزاد
2. كمك به شير خوردن بيشتر نوزاد
3. كمك به نوزاد براي پيشگيري از مشكلات گوارشي بعدي او در آينده

نوزادان در آروغ زدن با هم تفاوت دارند، برخي هميشه آروغ مي زنند و روزي بيشتر از يك بار به آروغ گرفتن نياز پيدا مي‌كنند. برخي اوقات هم چند روز يك بار يا فقط برخي اوقات به آروغ گرفتن نوزاد نياز پيدا مي‌شود. با كمك گرفتن از روانشناس كودك مي‌توانيد اطلاعات بيشتري در زمينه برخورد با نوزاد خود به دست آوريد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

 

چه زماني بايد آروغ نوزاد را گرفت؟

معمولا بعد از شير خوردن بهترين زمان براي آروغ گرفتن نوزاد است. اگر بين شيردهي وقفه‌اي افتاد حتما آروغ نوزاد را بگيريد و بعد دوباره به او شير بدهيد. نوزاداني كه مبتلا به رفلاكس هستند بايد هر 5 دقيقه پس از شير خوردن آروغ‌شان گرفته شود.

اگر نوزاد شما علائمي همچون جمع شدن، پيچ و تاب خوردن، ناراحتي و امتناع از شير خوردن، بيدار شدن و گريه كردن در هنگام خواب پس از شيردهي را از خود نشان داد فورا بايد آروغ او را بگيريد.

 

نحوه آروغ گرفتن نوزاد

روش‌هاي زيادي براي آروغ گرفتن نوزاد وجود دارد كه مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد. معمولا نوزادان با تمام روش‌ها راحت نيستند ولي حتما يك روش وجود دارد كه نوزاد شما به كمك آن بتواند بهتر باد گلو كند. براي اطلاع نحوه صحيح شير دادن به نوزاد كليك كنيد.

1. روش سنتي

اين روش سنتي‌ترين راه براي آروغ گرفتن نوزاد است. در اين روش شما مي‌توانيد بنشينيد يا بايستيد سپس نوزاد را بغل گرفته و سينه نوزاد را جلوي سينه خودتان نگه داريد. چانه نوزاد را روي شانه‌تان قرار بدهيد تا به آنجا تكيه كند. زير چانه او و روي لباس خودتان يك پارچه قرار دهيد تا اگر نوزاد بالا آورد محتويات معده او لباس شما را كثيف نكند. يكي از دست‌هايتان را پشت نوزاد قرار دهيد تا او را نگه دارد. با دست ديگرتان كمر نوزاد را به صورت دوراني ماساژ دهيد و چند ضربه آرام به پشت او بزنيد تا آروغ بزند.

2. آروغ گرفتن با روش بالاتر از شانه نوزاد

اين روش براي نوزاداني مناسب است كه مي‌توانند سر و گردن خود را نگه دارند. در اين روش ابتدا پشت به آينه بايستيد، يك پارچه روي شانه خود قرار دهيد تا لباستان كثيف نشود. نوزاد را طوري بگيريد كه شكم او رو به روي شانه شما باشد. پشت او را بماليد تا باد گلو بزند. گاهي به آينه پشت سرتان نگاه كنيد تا مطمئن شويد كودك به راحتي نفس مي‌كشد و روي شانه شما خم نشده است.

3. روش نشسته در دامن

در اين روش براي آروغ گرفتن بايد نوزاد را روي پاي خود بنشانيد به حالتي كه پشتش به شما باشد. سپس يك پارچه يا پيشبند روي يقه نوزاد و پاي خود قرار دهيد. يكي از دستانتان را به حالت حرف انگليسي C بگيريد و با انگشتان آن دست چانه نوزاد را نگه داريد و با كف دست سينه نوزاد را كنترل كنيد. نوزاد را كمي به جلو خم كنيد، بعد با دست ديگر پشت نوزاد را ماساژ دهيد تا آروغ بزند. توجه داشته باشيد كه انگشتان يا دست شما روي گلوي نوزاد قرار نگيرد وگرنه نوزاد نمي‌تواند به خوبي نفس بكشد.

4. آروغ گرفتن با روش چرخاندن نوزاد

همان نكات اوليه روش قبلي را تكرار كنيد. نوزاد را روي ران پايتان بنشانيد، انگشتان خود را به حالت C در آوريد و چانه نوزاد را بگيريد، با كف دستتان هم سينه نوزاد را كنترل كنيد. حالا براي آروغ گرفتن به جاي زدن پشت نوزاد يا ماساژ دادن كمر او، به كمك دستي كه در پشت بچه قرار دارد او را آرام به شكل دوراني بچرخانيد. اين روش نوزاد را بسيار آرام مي‌كند.

5. روش خوابيده روي شكم

نوزاد را روي شكم بخوابانيد. يك پارچه روي پايتان بگذاريد تا شلوارتان كثيف نشود. يك دست خود را زير سر نوزاد بگذاريد و دست ديگر را پشت نوزاد گذاشته و ماساژ دهيد تا آروغ بزند. مراقب تنفس و راحتي نوزاد باشيد. اين را هم فراموش نكنيد كه نبايد محكم به پشت نوزاد ضربه بزنيد.

مدت زمان آروغ زدن نوزاد چقدر است؟

آروغ گرفتن نوزاد كار چندان سختي نيست و بيشتر از چند دقيقه طول نمي‌كشد. البته ممكن است نوزاد شما براي آروغ زدن زمان بيشتري نياز داشته باشد. شما بعد از مدتي متوجه عادات رفتاري نوزادشان مي‌شوند و مدت آروغ گرفتن را خواهيد فهميد. اگر نوزادتان آروغ نزد نشانه هايي از ناراحتي نداشت، فرايند آروغ گيري را متوقف كنيد.

علت سخت آروغ زدن نوزاد

اگر با وجود انجام تمام روش هاي ذكر شده هنوز موفق به آروغ گرفتن نوزاد خود نشده ايد، و كودك تان دچار ناراحتي نشده ممكن است گاز معده نداشته باشد. اما اگر نوزاد بي قرار بود و ناراحتي بروز داد اقدامات زير را انجام دهيد.

  • او را به پشت بخوابانيد و شكمش را ماساژ دهيد
  • همانطور كه پشت خوابانديد پاهاي او را حركت دهيد، به سمت داخل شكمش جمع كنيد و سپس پاهايش را صاف كنيد
  • بعد از دادن غذا براي جلوگيري از بالا آوردن او را به حالت نشسته قرار دهيد
  • اگر باد معده او زياد است و احساس ناراحتي شديد شد، به متخصص مراجعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چرا نوزاداني كه شير خشك مصرف مي‌كنند بيشتر آروغ مي‌زنند؟

چون اين نوزادان هواي بيشتري را وارد معده‌شان مي‌كنند. براي حل اين مشكل مي‌توانيد از شيشه شيرهاي ضد نفخ و ضد رفلاكس كمك بگيريد.

تا چه زماني بايد آروغ نوزاد را گرفت؟

معمولا تا 6 ماهگي بايد اين كار را انجام داد. پس از آن بچه‌ها خودشان ياد مي‌گيرند چطور غذا را ببلعند كه هواي كمتري به معده‌شان ورود پيدا كند.

آروغ گرفتن معمولا چقدر طول مي‌كشد؟

اگر نوزاد آروغ نمي‌زند تا 20 دقيقه پشتش را ماساژ دهيد و سپس او را بخوابانيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد نحوه صحيح آروغ گرفتن نوزاد مي‌توانيد از يك روانشناس كمك بگيريد.

منبع: آروغ گرفتن نوزاد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/2  ] [ ۰۹ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب